Næringsmiddelteknologi
Næringsmidler er en samlebetegnelse på matvarer og drikkevarer. Norsk lov definerer næringsmidler som «enhver mat- eller drikkevare, også drikkevann, og enhver annen vare som er bestemt til å konsumeres av mennesker, unntatt legemidler». For å lese om næringsinnhold i ulike næringsmidler, se artikkelen om matvarer. For å lese om offisiell norsk ernæringspolitikk, se ernæring.
Hele artikkelen
Inneholder 1 kategori:
B
F
G
H
K
- kaliumacetat
- kaliumalginat
- kaliumbenzoat
- kaliumdisulfitt
- kaliumhydrogensulfitt
- kaliumlaktat
- kaliumnitritt
- kaliumpropanat
- kaliumsorbat
- kalsium-5'-ribonukleotider
- kalsiumalginat
- kalsiumaskorbat
- kalsiumbenzoat
- kalsiumpropanat
- kalsiumsorbat
- kalsiumsulfitt
- kantaxantin
- karminer
- karmosin
- karotener
- karotenoider
- karragenan
- katalaseprøve
- kinolingult
- kjøling
- kjøtterstatning
- klaringsmidler
- kli
- klorofyll og klorofylliner – fargestoffer i mat
- kokkenillerødt A
- konserver
- konservering – mat
- konserveringsmidler i mat
- kunsthonning
- kurkumin
M
N
S
T
X
Sist oppdatert
- karminer: bilde publisert av Einar Skarstad Egeland (Nord)
- askorbinsyre: kommentar lagt til av Einar Skarstad Egeland (Nord)
- askorbinsyre: kommentar lagt til av Stig Andersen
- askorbinsyre: bilde publisert av Einar Skarstad Egeland (Nord)