Knut Tornes, norsk tannlege og professor, født i Bergen i 1943. Foreldre: Tannlege Knut T. og Olga Tornes. Gift i 1967 med tannlege Kari Sissil Holthe Tornes, født 1943. To barn, Knut Martin, født 1968, og Preben, født 1970.

Knut Tornes ble utdannet tannlege i 1968 og ble spesialist i oral kirurgi og oral medisin i 1974. Dr. odont. i 1989, professor II ved Universitetet i Bergen fra 1990. Han var avdelingssjef ved Kjevekirurgisk avdeling, Haukeland universitetssjukehus fra 1999 til 2012 og er en av de mest fremtredende fagpersonene innen munnhule- og kjevekirurgi i Norge. HM Kongens fortjenstmedalje.

Tornes har arbeidet i kortere perioder som distriktstannlege og i privat praksis, men har i nesten hele sin karrière vært knyttet til Haukeland universitetssjukehus og Universitetet i Bergen. Han var en av pionerene i Norge innen ortognatisk kirurgi og tannimplantatbehandling.

Tornes’ doktoravhandling omhandler ortognatisk kirurgi. Hans forskningsaktivitet er hovedsakelig knyttet til klinisk virksomhet. Tornes var en av initiativtakerene til Den norske tannlegeforenings nasjonale kurs innen implantatforankret protetikk, og har på grunn av omfattende kursvirksomhet mottatt Den norske tannlegeforenings hederstegn.

Tornes var leder for Norsk forening for oral kirurgi og oral medisin i periodene 1976-1981 og 1994-1996, og har vært rådgiver for en rekke offentlige instanser. Han har vært en sterk pådriver for forankring av fagfeltet ved norske sykehus, og den mest betydningsfulle fagpersonen bak tilretteleggelsen for dette.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.