Landsforeningen for hjerte- og lungesyke

Artikkelstart

Landsforeningen for hjerte- og lungesyke, forkortet LHL, er en medlemsstyrt organisasjon som arbeider for å ivareta hjerte- og lungesykes og andre funksjonshemmedes interesser. Organisasjonen arbeider også for samfunnsmessig likestilling for funksjonshemmede.

LHL driver en rekke institusjoner og tjenester for mennesker med hjerte- og lungesykdom etter avtaler med det offentlige. Organisasjonen holder veiledningskurs for hjerte- og lungesyke, og støtter sosial og medisinsk forskning og driver utstrakt opplysningsvirksomhet. Organisasjonen har egen pasientombudsordning.

LHL eier Feiringklinikken.

Organisering

LHL har hovedkontor i Oslo, regionkontorer i Tromsø, Trondheim, Bergen, Skien og Hamar, samt aktiviteter i de fleste kommuner, omtrent 53 000 medlemmer (2020).

Historikk

LHL ble stiftet i 1943 under navnet Tuberkuløses Hjelpeorganisasjon, men fikk sitt nåværende navn i 1961. I 1978 etablerte LHL sin egen «hjertebro», der pasienter som stod i kø for hjerteoperasjon innenlands, fikk tilbud om operasjon ved sykehus i Storbritannia. Tilbudet ble avviklet da Feiringklinikken ble åpnet 1989.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg