Tove Mohr, født Tove Kathrine Møller. Tove Mohr er lege, født i Torsnes, og er datter av Katti Anker Møller. Tove Mohr fortsatte kampen Anker Møller hadde startet for rettighetene til barn og kvinner, som kampen for selvbestemt abort

I 1930 talte Tove Mohr i Den norske lægeforening om kvinners rett til selv å bestemme om de skulle ta abort. Tove Mohr var medlem av Den norske lægeforenings komité til revisjon av abortlovgivningen i 1932 og formann i Oslo Mødrehygienekontor fra 1948 til 1952. Hun kjempet for at kvinner skulle få lære om bruk av prevensjon og for rettigheter for kvinner som var gravide. I 1968 ga hun ut boka Katti Anker Møller, en banebryter (1968). 

Da abortloven ble vedtatt i 1978 satt hun på tilhørerbenken på Stortinget sammen med sin datter, Tove Pihl, som også hadde spilt en sterk rolle for at loven endelig ble vedtatt.

Tove Mohr var også talsperson for avholdssaken og var i flere år formann i Oslo edruelighetsnemnd. Tove Mohr var gift med Otto Lous Mohr og bodde på Thorsø gård.

Foreslå endring

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.