Ambulansearbeider, lovbeskyttet tittel på helsepersonell som har autorisasjon som ambulansearbeider etter helsepersonelloven. De fleste ambulansearbeidere arbeider som personell i ambulansetjenesten Ambulansearbeidere kan også arbeide som ressurskoordinatorer ved de akuttmedisinske kommunikasjonssentralene (AMK-sentral). Autorisasjon som ambulansearbeider bygger på fagbrev. Dette kan oppnås ved bestått fagprøve som praksiskandidat med lang og allsidig praksis i faget, eller etter fastsatt opplæring gjennom videregående skole og påfølgende læretid. I 2013 var det i alt 294 som gikk opp til fagprøven i ambulansefaget og 260 besto prøven.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

8. mars 2013 skrev Svein Sæverås

Artikkelen er samlet sett lite dekkende, og bør endres.Arbeidssted: Forslag: "Ambulansearbeidere kan også arbeide i AMK-sentraler, som ressurskoordinator" Begrunnelse: Dette er systematisert, slik at autoriserte ambulansearbeidere har funksjonen med å koordinere ambulanseressurser. Problemstillingen er fremme blant annet i tilsynssaker, noe som tilsier at Snl bør ha denne yrkesfunksjonen med under yrkesbeskrivelsen.Utdanning: Her er artikkelen nokså upresis. Det store flertall har ikke opplæring fra videregående skole ("opplæring" er begrepet i opplæringslova, og det bør brukes også her. "Utdanning" benyttes om høyere og forskningsbasert utdanning)

Derimot har ambulansearbeider vanligvis fagbrev som praksiskandidat, etter reglene i opplæringslova § 3-5. Andel praksiskandidater er nok over 80 %.

Forslag: "Amblulansearbeider har fagbrev, ofte som praksiskandidat med lang og allsidig praksis i faget. Eventuelt etter opplæring og læretid gjennom videregående skole"

10. mars 2013 svarte Geir Sverre Braut

Takk for konstruktivt innspill. Jeg har forsøkt å justere teksten i samsvar med dine påpekninger.Med hilsenGeir Sverre Braut

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.