Belgfrukter er frø av belgvekster som bønner, erter og linser. Belgvekstene er en god kilde til protein og fiber (se kostfiber), noe som gjør at de øker metthetsfølelsen.
Faktaboks
- Også kjent som
-
(bønner, linser og erter)
Belgfrukter er med noen få unntak fettfattige, og er rike på mineraler (blant andre jern) og B-vitaminet folat. Mens belgfrukter er rike på aminosyren lysin, er kornprodukter rike på metionin. Derfor utfyller disse matvarene hverandre og utgjør sammen en viktig vegetabilsk proteinkilde.
Stivelsesinnholdet er endel lavere i belgfruktene enn i korn. Som følge av det høyere innholdet av fiber og protein og et lavere innhold av stivelse, er energiinnholdet noe lavere i belgvekster enn i korn.
Kommentarer
Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.
Du må være logget inn for å kommentere.