blotting

Artikkelstart

Blotting, også kalt seksuell ekshibisjonisme er et seksuelt avvik som innebærer at seksuell tilfredsstillelse best oppnås, eller bare oppnås, ved blotting av kjønnsorganene for en intetanende person, oftest en fremmed av motsatt kjønn. Man kjenner best til ekshibisjonisme hos menn som blotter seg ved å vise frem sin erigerte penis, ofte samtidig med at de masturberer. Blotting hos kvinner er mindre kjent, men forekommer.

Faktaboks

Uttale
bl'åtting

Årsakene til blotting er ukjente, men de vanligste teoriene hevder at blotteren er en umoden person som ikke våger å ha direkte kroppslige seksuelle forhold, eller som har et dysfunksjonelt samliv, og som heller får tilfredsstilt sin seksualdrift indirekte ved å vise seg frem naken. Blotting består i provokasjonen av andre, og blotteren håper å enten opphisse, sjokkere eller skremme andre. Blottere velger seg ofte tenåringer eller mindreårige barn som objekter. Blotting er blant de vanligste formene for seksuelle avvik.

Det forekommer ytterst sjelden at blotteren tar fysisk kontakt med den personen ekshibisjonismen er rettet mot. For offeret blir ikke den kroppslige integriteten krenket, men den psykiske integriteten kan oppleves som krenket. Det kan være på sin plass å gi barn informasjon om blotting, for å unngå at de blir skremt eller får skyldfølelse for det de har vært vitne til.

Seksuell ekshibisjonisme er en straffbar handling.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg