Monosodium glutamat, det samme som natriumglutamat, et natriumsalt av glutaminsyre. MSG har en karakteristisk smak og brukes som et slags krydder eller smaksforsterker, spesielt i orientalske retter. MSG gir en smak som ligner smaken av kjøtt. MSG i store doser kan utløse akutt nakkestivhet og smerter i brystet (Chinese restaurant syndrome). I sentralnervesystemet er glutamat en eksitatorisk nevrotransmitter. I høye konsentrasjoner har denne aminosyren toksisk virkning på nervecellene, og dette tillegges stor betydning ved enkelte degenerative nervesykdommer. Det er lite trolig at symptomene ved MSG-overforbruk har noe å gjøre med denne nevrotoksiske virkningen av glutamat.

Foreslå endring

Kommentarer

28. februar 2009 skrev Angelica Isabelle Nilsen

http://www.fritthelsevalg.org/htmlsite/aktuelt.asp?parent=1&flag=1&ban=1&id=494<br /><br />

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.