Blå Kors

Blå Kors, felleskristen, diakonal organisasjon som arbeider for rusfrihet i samfunnet og for å hjelpe russkadde. Blå Kors Norge ble stiftet i 1906 og er tilknyttet Blå Kors Internasjonale Forbund (IFBC), som har sitt hovedkontor i Sveits.

Fra 1. januar 2009 er Blå Kors en paraplyorganisasjon for 25 landsomfattende kristne organisasjoner og trossamfunn. Organisasjonen samarbeider med en rekke Blå Kors-organisasjoner i Afrika, Asia og Sør-Amerika gjennom IFBC, se Blå Bånd.

Det internasjonal Blå Kors er en evangelisk totalavholdsbevegelse som ble stiftet 1877 i Genève av presten L. Rochat. Organisasjonen har som merke et blått kors på hvit bunn.

Aktivitet i Norge

Blå Kors opprettet i 1909 Norges første kursted for alkoholikere, Blåkorshjemmet på Eina. Blå Kors i Norge har ca. 2500 medlemmer, om lag 1000 ansatte, og driver over 42 forskjellige virksomheter i rusomsorgen i 15 fylker (2009).

Virksomhetene omfatter blant annet forebyggende arbeid, rehabiliteringstiltak, oppfølgingstiltak, bo- og omsorgstilbud, trenings- og attføringstiltak, avrusningstiltak, krisesentre og videregående skoler. Det drives et aktivt forebyggende arbeid mot barn og ungdom, blant annet gjennom ungdomsorganisasjonen Blå Kors Ungdom.

Blå Kors driver et titalls behandlingssentre og tilsvarende bo- og rehabiliteringssentre. Blå Kors har også tilbud til spilleavhengige.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg