Det Norske medicinske Selskab

Artikkelstart

Det Norske medicinske Selskab er en frittstående akademisk forening som har til formål å utvikle, formidle og diskutere temaer innen medisin, helse og helsetjenester. Aktiviteten består blant annet av regelmessig møtevirksomhet og utgivelse av tidsskriftet Michael, som har navn etter Norges første professor i medisin, Michael Skjelderup. Redaktører (2021) er Magne Nylenna, Erlend Hem og Øivind Larsen.

Historie

Selskapet ble stiftet i 1833 under navnet Lægeforeningen i Christiania, etter å ha eksistert mer uformelt som et medisinsk tidsskriftselskap siden 1826. Selskapet fikk sitt nåværende navn i 1847.

Publisering

Selskapet startet i 1826 Norges første medisinske tidsskrift, Eyr, men miljøet var lite og tidsskriftet gikk inn i 1837. I 1840 kom Selskapets store satsning, Norsk Magazin for Lægevidenskaben, som ble det sentrale tidsskrift i norsk medisin helt til 1939, da det ble fusjonert i Nordisk Medicin. I 2004 tok Selskapet opp igjen publikasjonsvirksomheten og kvartalstidsskriftet Michael kom med sin første årgang.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg