Nature er et svært prestisjetungt vitenskapelig tidsskrift.

Nature ble grunnlagt i 1869. Siden den gang er vitenskapelige fag splittet opp, slik at de fleste av dagens forskere er spesialister på smale områder. På samme måte er de fleste vitenskapelige tidsskrifter sterkt spesialiserte, men Nature er et av få som fremdeles publiserer originalartikler fra mange vitenskapelige områder.

Tidsskriftets målgruppe er først og fremst forskere, men redaksjonen satser også tungt på vitenskapsjournalistikk, som gjør komplisert vitenskapelig stoff tilgjengelig for større grupper.

For forskere henger det svært høyt å få publisert vitenskapelige artikler i Nature. En av de mest kjente artiklene som har stått her, er beskrivelsen av DNA-molekylets struktur som ble publisert av Watson & Crick i 1953. Både fagfellevurdering og redaksjonell vurdering er streng, omfattende og grundig. Redaksjonen aksepterer bare en liten andel av manuskriptene som mottas til vurdering.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg