Norsk Landsforening for Laryngektomerte er en sammenslutning for mennesker som har fått fjernet strupen. Foreningen er tilknyttet Kreftforeningen og ble stiftet 1967 og driver informasjon, kurs og støttevirksomhet for pasienter, og er meget aktiv i kampen mot sigarettrøyking, som er den hyppigste årsak til strupekreft. Sekretariat i Oslo.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (1)

skrev Torbjørn Bull-Njaa

Jeg ber om at artikkelen om vår forening blir oppdatert som følger nedenfor. Den eksisterende artikkelen på nettet gir for snever angivelse av vårt medlemsgrunnlag og beskrivelsen av våre aktiviteter er lite ajour. Vennlig hilsen Torbjørn Bull-Njaa, pt styreleder i Norsk landsforening for laryngektomerteNorsk landsforening for laryngektomerte (NLFL) er en landsdekkende, selvstendig interesseorganisasjon for strupeopererte og hode- og halskreftbehandlede, stiftet i 1967. NLFL arbeider for strupeløse, permanent trakeostomerte og andre med varig funksjonsnedsettelse etter skade, operasjon eller strålebehandling i hode- og halsområdet, samt for deres nære pårørende. Informasjon og likemannsarbeid er sentrale virkemidler, blant annet gjennom besøkstjeneste for nyopererte. Utgir bladet NLFL-nytt. Eget nettsted nlfl.no. NLFL er tilsluttet Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon FFO og har et nært samarbeid med Kreftforeningen. Norsk landsforening for laryngektomerte har (jan 2009) ca 700 medlemmer.

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg