Laktobasiller, eller Lactobacillus, er en slekt av grampositive, stavformede bakterier som hører til melkesyrebakteriene. Lactobacillus er ikke sporedannende, til forskjell fra slekten Bacillus.

Faktaboks

Uttale
laktobasˈiller
Også kjent som

Lactobacillus

Laktobasiller finnes blant annet i melk og er tradisjonelt brukt i produksjon av både syrnede melkeprodukter, ost og fermenterte kjøtt- og fiskeprodukter.

Laktobasiller finnes normalt på menneskets slimhinner og har en viktig funksjon i fordøyelsen. Definerte stammer av laktobasiller (for eksempel Lactobacillus GG) har dokumentert positiv effekt på mage- og tarmsystemet og forebygger enkelte sykdommer. I Norge brukes LGG i Biola-produkter.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg