Laktobasiller, Lactobacillus, slekt av grampositive stavbakterier. De hører til melkesyrebakteriene. Lactobacillus er ikke sporedannende, til forskjell fra slekten Bacillus

Laktobasiller finnes blant annet i melk og er tradisjonelt brukt i produksjon av både syrnede melkeprodukter, ost og fermenterte kjøtt- og fiskeprodukter.

Laktobasiller finnes normalt på menneskets slimhinner og har en viktig funksjon i fordøyelsen. Definerte stammer av laktobasiller (f.eks. Lactobacillus GG) har dokumentert positiv effekt på mage- og tarmsystemet og forebygger enkelte sykdommer. I Norge brukes LGG i Biola-produkter.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.