laktobasiller

Laktobasiller, Lactobacillus, slekt av grampositive stavbakterier. De hører til melkesyrebakteriene. Lactobacillus er ikke sporedannende, til forskjell fra slekten Bacillus.

Faktaboks

laktobasiller

Lactobacillus

Uttale
lactobacˈillus
Også kjent som

Lactobacillus

Laktobasiller finnes blant annet i melk og er tradisjonelt brukt i produksjon av både syrnede melkeprodukter, ost og fermenterte kjøtt- og fiskeprodukter.

Laktobasiller finnes normalt på menneskets slimhinner og har en viktig funksjon i fordøyelsen. Definerte stammer av laktobasiller (f.eks. Lactobacillus GG) har dokumentert positiv effekt på mage- og tarmsystemet og forebygger enkelte sykdommer. I Norge brukes LGG i Biola-produkter.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg