Utdanning i helseadministrasjon er en samlebetegnelse på et bredt spekter av utdanninger ved universiteter og høyskoler i Norge og andre land. Det dreier seg stort sett om videreutdanning av personer som har grunnutdanning innen helse- og sosialfag.

Utdanning i helseadministrasjon omfatter vanligvis økonomi, forvaltningskunnskap, personalarbeid, organisasjonsteori og ledelsesfag samt helsepolitikk. I Norge gis tilbud om slik utdanning, både som heltids- og deltidsstudier, gjennom flere offentlige og private høyskoler og universiteter. De fleste videreutdanningstilbudene strekker seg over ett til to år dersom gjennomført som heltidsstudium. Flere er lagt opp som 90 studiepoengs mastergradsutdanning som kan tas på deltid. Helseadministrasjon inngår også ofte som tema i videreutdanningene i folkehelsearbeid på universitetsnivå, for eksempel i den internasjonale tradisjonen knyttet til Master of public health, MPH.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg