IPLOS er et sentralt helseregister som skal danne grunnlag for nasjonal statistikk for pleie- og omsorgssektoren. IPLOS er et verktøy for dokumentasjon, rapportering og statistikk for kommunene og for statlige myndigheter. IPLOS er systematisert standardinformasjon basert på pseudonyme individopplysninger om søkere og mottakere av kommunale sosial- og helsetjenester (pleie- og omsorgstjenester).

Faktaboks

Også kjent som
individbasert pleie- og omsorgsstatistikk

I helseregisteret registreres det opplysninger om personens situasjon og behov knyttet til resultat av søknad om tjenester, tid mellom beslutning om tjeneste og tjenestestart, type og omfang av tjenester, samt bevegelser mellom kommunale tjenester og ikke-kommunale døgntilbud. IPLOS er innført som en obligatorisk del av det kommunale registreringssystemet KOSTRA fra og med 2006 og skal erstatte eksisterende pleie- og omsorgsstatistikk.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg