Kreftforeningen

Artikkelstart

Kreftforeningen er en landsdekkende organisasjon for frivillig kreftarbeid i Norge. Kreftforeningens hovedmål er å bidra til forebygging av kreft, at flere skal overleve kreftsykdommen sin og at kreftrammede og deres pårørende skal ha en best mulig livskvalitet.

Arbeidsområder

Kreftforeningens viktigste arbeidsområder er å ta initiativ og bidra til forbedringer i kreftomsorgen, sette helsepolitiske problemer på dagsorden og støtte kreftforskningen. Videre drives et utstrakt opplysnings-, støtte- og veiledningsarbeid blant annet ved kurs og telefontjenesten Kreftlinjen.

Organisering

Kreftforeningen er organisert i fire avdelinger:

  1. kommunikasjon og inntekt
  2. strategi, forskning og utvikling
  3. administrasjon og økonomi
  4. landsdekkende virksomhet

Den landsdekkende virksomheten er organisert i hovedkontor i Oslo og seksjoner i Tromsø, Trondheim, Bergen, Hamar, Tønsberg og Kristiansand. Hver seksjon ivaretar alle deler av Kreftforeningens virksomhet: pasientrettet innsats, forebyggende arbeid, helse og sosialpolitisk påvirkningsarbeid og inntektsskapende tiltak.

Finansiering

Kreftforeningen får inntektene sine gjennom kontingenter fra rundt 113 500 medlemmer, gaver fra faste givere, samarbeid med næringslivet, aksjoner og innsamlinger. Kreftforeningen har samarbeidsavtaler med åtte pasientforeninger som tilbyr besøkstjeneste til nye kreftpasienter, medlemsmøter, informasjon, kurs og rekreasjonstilbud.

Historikk

Kreftforeningen ble stiftet i 1988 som en sammenslutning av Norsk Forening til Kreftens Bekjempelse (stiftet 1938) og Landsforeningen mot Kreft (stiftet 1948).

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg