Kreftforeningen, landsdekkende organisasjon for frivillig kreftarbeid i Norge, stiftet 1988 som en sammenslutning av Norsk Forening til Kreftens Bekjempelse (stiftet 1938) og Landsforeningen mot Kreft (stiftet 1948). Kreftforeningens hovedmål er å bidra til forebygging av kreft, at flere skal overleve sin sykdom og at kreftrammede og deres pårørende skal ha en best mulig livskvalitet.

Kreftforeningens viktigste arbeidsområder er å ta initiativ og bidra til forbedringer i kreftomsorgen, sette helsepolitiske problemer på dagsorden og støtte kreftforskningen. Videre drives et utstrakt opplysnings-, støtte- og veiledningsarbeid bl.a. ved kurs og telefontjenesten Kreftlinjen.

Kreftforeningen er organisert i fire avdelinger: 1) kommunikasjon og inntekt, 2) strategi, forskning og utvikling, 3) administrasjon og økonomi 4) landsdekkende virksomhet. Den landsdekkende virksomheten er organisert i hovedkontor i Oslo og seksjoner i Tromsø, Trondheim, Bergen, Hamar, Tønsberg og Kristiansand. Hver seksjon ivaretar alle deler av Kreftforeningens virksomhet: pasientrettet innsats, forebyggende arbeid, helse og sosialpolitisk påvirkningsarbeid og inntektsskapende tiltak.

Kreftforeningen får sine inntekter gjennom kontingenter fra ca. 110 000 medlemmer, gaver fra ca. 30 000 faste givere (tall fra 2005), samarbeid med næringslivet, aksjoner og innsamlinger, og bevilget i 2005 ca. 120 mill. kroner til kreftforskning. Kreftforeningen har samarbeidsavtaler med åtte pasientforeninger som tilbyr besøkstjeneste til nye kreftpasienter, medlemsmøter, informasjon, kurs og rekreasjonstilbud.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.