Science er et svært prestisjetungt vitenskapelig tidsskrift, som ble grunnlagt i 1880.

Til tross for at vitenskapen stadig blir mer spesialisert, har Science hele tiden lagt vekt på å publisere originalartikler fra mange vitenskapelige felter. Tidsskriftet Nature er et eksempel på det samme. En av de mest kjente artiklene som har stått i Science, er publiseringen av det humane genomet i 2001.

Science utgis av American Association for the Advancement of Science (AAAS) og målgruppen er først og fremst forskere. Redaktørene legger også stor vekt på vitenskapsjournalistikk, blant annet for å gjøre tungt tilgjengelig vitenskapelig stoff tilgjengelig for et bredere publikum.

For forskere henger det høyt å få publisert vitenskapelige artikler i Science. Både fagfellevurdering og redaksjonell vurdering er streng og grundig. Redaksjonen aksepterer bare en liten andel av manuskriptene som mottas til vurdering.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg