Levekårsundersøkelse er en undersøkelse av levekårene i en befolkning eller deler av en befolkning (for eksempel innvandrere, studenter) innenfor et gitt tidsrom. Fokus er på aspekter rundt økonomi, boforhold, arbeidsliv, helsetilstand, forbruk, forsørgeransvar og liknende.

Samordnet levekårsundersøkelse

Statistisk sentralbyrå (SSB) har gjennomført undersøkelser om folks helsetilstand og levekår periodisk siden oppstarten i 1968, og fra 1998 inngikk helse i de temaroterende levekårsundersøkelsene. Fra og med 1997 ble det årlig gjennomført to levekårsundersøkelser: en tverrsnittsundersøkelse med roterende tema på høsten, og en panelundersøkelse med helse, bolig og arbeid som hovedtema om våren. De temaroterende undersøkelsene hadde en syklus på tre år: arbeidsforhold i 1996, 2000 og 2003; boforhold, nærmiljø og fritid i 1997, 2001 og 2004; helse i 1998, 2002 og 2005. I 2015 ble undersøkelsen slått sammen med EUs helseundersøkelse EHI og skal gjentas hvert 6 år. Levekårsundersøkelsen om helse er en tverrsnittsundersøkelse, og den går i tillegg til de årlige levekårsundersøkelsene (EU-SILC). SSB samordner undersøkelsene med landets ledende forvaltningsinstitusjoner innen hvert temaområde.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg