Cochrane (tidligere Cochranesammarbeidet) er en internasjonal ideell organisasjon som jevnlig systematiserer og oppdaterer forskningsresultater fra helseforskning for å bidra til kunnskapsbaserte beslutninger og praksis på alle nivå i helsetjenesten.

Cochrane ble grunnlagt i 1993 med Ian Chalmers som leder på bakgrunn av at Archie Cochrane etterspurte oppdaterte systematiske gjennomganger av relevante klinisk kontrollerte studier innen helseforskning. Cochrane omfatter 53 faglige evalueringspaneler, har tilgang til omtrent 30 000 frivillige eksperter fra hele verden og samarbeider med Verdens helseorganisasjon (WHO). Cochrane har skapt en omfattende database (Cochrane Library) som består av tusenvis av oppdaterte systematiske artikler som evaluerer effekt av behandling og andre helsetiltak. Målgruppen er både pasienter, helsepersonell og politikere.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg