International Commission on Occupational Health er en ideell, vitenskapelig organisasjon som har til hovedformål å stimulere til forskning og internasjonalt samarbeid innen arbeidshelse, yrkesmedisin og yrkeshygiene. Den ble stiftet i 1906 i forbindelse med den første yrkesmedisinske verdenskongressen.

Faktaboks

Også kjent som

ICOH

Organisasjonens navn var inntil 1984 Permanent Commission and International Association on Occupational Health (PCIAOH). Per 2021 hadde organisasjonen 2000 medlemmer fra 105 land. ICOH har siden den ble stiftet spilt en sentral rolle for forskningen innen yrkesmedisin og yrkeshygiene, blant annet ved å arrangere internasjonale kongresser. Vitenskapelig arbeid i regi av ICOH foregår i de ulike komiteene. Det er 37 komiteer deriblant for pesticider, yrkesmedisin i utviklingsland, helseproblemer i kjemisk industri og yrkeshygiene.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg