Ernæringslære er kunnskap om matens innhold av næringsstoffer, forandringer i kroppens funksjon på grunn av for lav, for høy eller ubalansert tilførsel av næringsstoffer, og matens og næringsstoffenes fordøyelse, omsetning og funksjon i kroppen.

Ernæringslæren omfatter også kjennskap til forebyggelse av kostholdsrelaterte sykdommer og behandling av sykdommer med spesiell kostholdssammensetning. Videre omfatter ernæringslære kunnskap om hvordan økonomiske og samfunnsmessige forhold påvirker folks tilgang til og valg av matvarer.

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

  • Nes, Mari m.fl.: Ernæringslære, 5. utg., 2001

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg