Erotikk brukes ofte synonymt med seksualitet, men erotikkbegrepet er videre og omfatter spillet, øyekontakten, flørten, berøringen; det indirekte. Erotikken rommer seksualiteten, men det omvendte er ikke nødvendigvis tilfellet.

Lengselen etter erotisk nærhet og kontakt kan gjelde både overfor personer av motsatt (heteroseksuell) og eget kjønn (homoseksuell).

Erotiske følelser er ofte innledningen til seksuelle handlinger, men kan også være frikoblet fra seksualitet. I erotiske følelser ligger det en tiltrekningskraft, sympati, medmenneskelighet og lengsel etter kontakt med en annen person. I de fleste nære mellommenneskelige forhold vil erotiske følelser kunne gjøre seg gjeldende. Det er ikke noe skarpt skille mellom erotiske og andre former for følelser og tanker.

Erotiske følelser er viktige både i omsorgen for barna og for samholdet mellom foreldre og andre voksne. Erotikken gir rom for følelser som virker sammenbindende og stabiliserende på relasjonene mellom mennesker. Men den kan også virke konfliktskapende, for eksempel ved erotisk sjalusi.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.