Fettredusert kost, en kost med mindre mengde fett enn vanlig. Fettredusert kost benyttes som behandling når fettabsorpsjonen fra kosten er ufullstendig, som ved nedsatt funksjon av tynntarmen. Fettinnholdet i en fettredusert kost bør ikke være over 40 gram per dag, og det må fordeles jevnt utover dagen. Fettredusert kost der mindre enn 20–25 % av energien kommer fra fett redusere serum lipider, men reduksjonen av fettinntaket til 30–35 % av energien og bytte av type fett (umettet fremfor mettet og trans) har gunstig effekt på total og LDL kolesterol uten å samtidig å redusere HDL kolesterol. Fettredusert kost brukes for vektreduksjon og i studier reduserer vekten med 2–3 kg gjennomsnittlig etter et halvt år.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.