Fettredusert kost, en kost med mindre mengde fett enn vanlig. Fettredusert kost benyttes som behandling når fettabsorpsjonen fra kosten er ufullstendig, som ved nedsatt funksjon av tynntarmen. Fettinnholdet i en fettredusert kost bør ikke være over 40 gram per dag, og det må fordeles jevnt utover dagen. Fettredusert kost der mindre enn 20–25 % av energien kommer fra fett redusere serum lipider, men reduksjonen av fettinntaket til 30–35 % av energien og bytte av type fett (umettet fremfor mettet og trans) har gunstig effekt på total og LDL kolesterol uten å samtidig å redusere HDL kolesterol. Fettredusert kost brukes for vektreduksjon og i studier reduserer vekten med 2–3 kg gjennomsnittlig etter et halvt år.

Foreslå endring

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.