Hørselssentral er en medisinsk poliklinikk for undersøkelse, behandling og rehabilitering av pasienter med hørselshemming. Hørselssentraler skal også drive forebyggende arbeid for å hindre hørselsskader. Hørselssentral er derfor en naturlig integrert del av en øre-nese-halsavdeling.

Det kan være fagpersoner med flere typer fagbakgrunn som jobber på en hørselssentral, for eksempel leger, audiografer, audiopedagoger, psykologer, ingeniører og sosionomer. Arbeidsoppgavene er blant annet diagnostisk virksomhet både stasjonært og ambulant, hjelp ved anskaffelse av og instruksjon i bruken av hørselstekniske hjelpemidler, som for eksempel varslingssystemer for dørklokke og telefon, elektronisk barnevakt, forsterker for fjernsyn og radio og telefon. Hørselssentraler underviser også i munnavlesning med mer.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (2)

skrev Espen Andreassen

Tekniske assistenter er en ukjent yrkesgruppe på våre hørselssentraler. Det riktige skal være audiograf rett frem, ikke i parantes. Ønsker derfor at dere får rettet opp i dette.Vennlig hilsen Espen D AndreassenLeder Norsk Audiografforbund

skrev Marte Ericsson Ryste

Hei,Takk for innspill. Jeg har nå rettet opp teksten i artikkelen. Kom gjerne med flere forslag til endringer dersom du finner andre feil, utdatert informasjon m.m. innenfor ditt fagområde.Med vennlig hilsenMarte Ericsson RysteRedaktør

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg