Hørselssentral, medisinsk poliklinikk for undersøkelse, behandling og rehabilitering av pasienter med hørselssvekkelse. Hørselssentral skal også drive forebyggende arbeid for å hindre hørselsskader. Hørselssentral er derfor en naturlig integrert del av en øre-nese-halsavdeling. Det er 20 hørselssentraler i Norge, ledet av en øre-nese-halslege og med en stab av leger, audiografer, audiopedagoger, psykologer, ingeniører og sosionomer. Arbeidsoppgavene er blant annet diagnostisk virksomhet både stasjonært og ambulant, hjelp ved anskaffelse av og instruksjon i bruken av hørselstekniske hjelpemidler (varslingssystemer for dørklokke og telefon, elektronisk barnevakt, forsterker for fjernsyn og radio, telefon), undervisning i munnavlesning m.m.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

27. april 2012 skrev Espen Andreassen

Tekniske assistenter er en ukjent yrkesgruppe på våre hørselssentraler. Det riktige skal være audiograf rett frem, ikke i parantes. Ønsker derfor at dere får rettet opp i dette.



Vennlig hilsen

Espen D Andreassen

Leder Norsk Audiografforbund

30. april 2012 skrev Marte Ericsson Ryste

Hei,

Takk for innspill. Jeg har nå rettet opp teksten i artikkelen. Kom gjerne med flere forslag til endringer dersom du finner andre feil, utdatert informasjon m.m. innenfor ditt fagområde.



Med vennlig hilsen

Marte Ericsson Ryste

Redaktør

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.