Habilitering er planmessig arbeid for at den som er funksjonshemmet på grunn av sykdom, skade eller lyte, skal utvikle funksjonsevnen og/eller mestringsevnen med sikte på størst mulig selvstendighet og livskvalitet på egne premisser. Begrepet brukes mest om tiltak for barn som er født med funksjonshemning.

Faktaboks

Uttale
habilitˈering

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (3)

skrev Cato Ellingsen

HeiSynes denne definisjonen mangler den senere tids utvikling knyttet til en sosial forståelse av funksjonshemming. Begrepet er også brukt i forbindelse med voksne med medfødte eller tidlig ervervede funksjonsnedsettelser. Altså; den bør revideres.

svarte Marte Ericsson Ryste

Hei,Takk for innspill til artikkelen. Vi jobber for tiden med å revidere en rekke artikler knyttet til dette temaet, så dette vil vi følge opp.Merk at du også kan foreslå endringer direkte i teksten dersom du ønsker det.Vennlig hilsen Marte Ericsson RysteRedaksjonen

skrev Unni Sveen

Hei,Takker også for innspill. Helt enig i at det er behov for en revisjon av artikkelen. Foreslå gjerne endringer, ref. svaret fra Ryste i redaksjonen.Vennlig hilsenUnni Sveen

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg