Kjeveortopedi er et fagområde innen odontologi som omfatter diagnostikk og behandling av kjeve- og bittfeilstillinger. Fagområdet omfatter tannregulering som utføres av kjeveortopeder (også kalt reguleringstannleger eller ortodontister) som er spesialutdannede tannleger.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (3)

skrev Tor-Ivar Krogsæter

Betyr dette at kjeveortopeder og ortodontister er nøyaktig det samme? Slik teksten står skrevet, kan den forstås som at ortodontister er reguleringstannleger, og at disse ortodontistene/reguleringstannlegene er noen av dem som utfører kjeveortopedi. Hvis så, hvilke andre fagpersoner arbeider med kjeveortopedi?

svarte Sigbjørn Løes

Hei, det er korrekt at kjeveortopeder og ortodontister er det samme. Selv om navnet skulle tilsi det, arbeider ikke kjeveortopeder med kirurgi.

skrev Ingvild J. Brusevold

Hei,
Ja, kjeveortoped og ortodontist er det samme. De kalles "orthodontists" på engelsk. Jeg har nå oppdatert artikkelen for å oppklare misforståelsen. Takk for kommentaren!

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg