Legemiddelforsikring, forsikring som dekker erstatningsansvaret som produsenter, importører og utprøvere av legemidler har ifølge lov om produktansvar av 23. desember 1988. Produsenter og importører av legemidler er pålagt å være medlemmer av Legemiddelansvarsforeningen, som sørger for at legemiddelforsikring tegnes og opprettholdes på godkjent måte.

Legemiddelforsikringen dekker personskade som skyldes legemiddel. Dette kalles legemiddelskade. Videre dekker legemiddelforsikringen forsøksskade, som er enhver skade som skyldes forsøket, for eksempel av legemidlet selv, bruk av teknisk utstyr eller en bestemt behandling i forbindelse med forsøket.

Forsikringen gir eventuelle skadelidte erstatning på objektivt grunnlag, det vil si uavhengig av om det er utvist skyld eller ikke. Krav om erstatning meldes til Norsk pasientskadeerstatning.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg