Maxillofacial kirurgi er en medisinsk spesialitet i Norge. Inntil 2011 het spesialiteten Kjevekirurgi og munnhulesykdommer. Spesialister i maxillofacial kirurgi har som hovedregel avlagt både medisinsk og odontologisk embetseksamen, selv om sistnevnte ikke er et formelt krav. Maxillofacial kirurgi omfatter et bredt spekter av kirurgisk behandling av tilstander i kjever og ansikt.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (2)

skrev Tor-Ivar Krogsæter

Artikkelen om embetseksamen sier at «Embetseksamen var en universitetseksamen som inntil 1990 avsluttet et såkalt embetsstudium i for eksempel jus, filologi, realfag, teologi.» Betyr ikke det at informasjonen som står her er utdatert?

svarte Sigbjørn Løes

Formelt sett er ordet embetseksamen utdatert, men begrepet er fremdeles brukt for gradseksamener som gir rett til å utføre bestemte yrker. "Konkurrenten" Wikipedia skriver: "I moderne tid er ikke embetseksamen en formell gradsbetegnelse i noe fag, men brukes i noen grad fortsatt som et alternativt språklig uttrykk som betegner eksamen fra visse norske profesjonsstudier med lang tradisjon, (...) F.eks. stiller advokatforskriften krav om «bestått juridisk embetseksamen», forstått som enten cand.jur. eller master i rettsvitenskap, for å drive rettshjelpvirksomhet. I denne sammenhengen er «juridisk embetseksamen» brukt som en konsis fellesbetegnelse på de to avsluttende gradene fra det norske juridiske profesjonsstudiet, cand.jur. eller master i rettsvitenskap." (fra Wikipedia norsk versjon - "Embedseksamen") Jeg tenker begrepet "odontologisk embetseksamen" femdeles er mer forståelig og entydig enn "odontologisk gradseksamen", "master i odontologi" el.

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg