Riboflavin, vannløselig vitamin i gruppen av B-vitaminer. Riboflavin inngår i to koenzymer, FAD (flavinadenindinukleotid) og FMN (flavinmononukleotid). Disse koenzymene deltar i en rekke reaksjoner i kroppen, bl.a. ved omsetning av de energigivende næringsstoffene.

Viktige kilder for riboflavin i norsk kosthold er melk, ost, fisk, kjøtt og innmat.

Anbefalt daglig inntak er 1,3 mg for kvinner og 1,6 mg for menn. Mangel på riboflavin (ariboflavinose) kan forekomme som ledd i en generell B-vitaminmangel. Mangelsymptomene er knyttet til huden, munnen og øynene. Se vitaminmangelsykdommer.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.