Riboflavin er et vannløselig vitamin i gruppen av B-vitaminer. Riboflavin inngår i to koenzymer, FAD (flavinadenindinukleotid) og FMN (flavinmononukleotid). Disse koenzymene deltar i en rekke reaksjoner i kroppen, blant annet ved omsetning av de energigivende næringsstoffene.
Faktaboks
- uttale:
-
riboflavˈin
- også kjent som:
-
vitamin B2
Viktige kilder for riboflavin i norsk kosthold er melk, ost, fisk, kjøtt og innmat.
Anbefalt daglig inntak er 1,3 mg for kvinner og 1,6 mg for menn. Mangel på riboflavin (ariboflavinose) kan forekomme som ledd i en generell B-vitaminmangel. Mangelsymptomene er knyttet til huden, munnen og øynene.
Kommentarer
Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.
Du må være logget inn for å kommentere.