Fiberrik kost er matvarer med høyt innhold av kostfiber.

Grønnsakene er våre mest fiberrike matvarer når det korrigeres for vanninnhold, med et fiberinnhold som oftest ligger på mellom 25 og 30 prosent av tørrstoffet. Belgfrukter er også relativt rike på fiber.

Kornprodukter, særlig om de består av sammalt mel og fiberrrike kornarter som bygg, havre og rug, inneholder også en del fiber. Det samme gjelder noen frukter og bær. Banan og druer er eksempler på frukter som inneholder relativt lite fiber.

Anbefalt inntak av kostfiber for voksne er 25–30 g daglig, mens gjennomsnittlig inntak i Norge i dag ligger på rundt 20 g.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg