Forebyggingsrådgiver er en rådgiver som skal bistå kommuner, frivillige organisasjoner og andre med faglig veiledning og råd for forebygging knyttet til helsespørsmål.

Det finnes forebyggingsrådgivere innen offentlig virksomhet, forsvaret, private organisasjoner, religiøse samfunn og større private bedrifter. Forebyggingsrådgivere kan ha ulik utdannelse og bakgrunn. Mange har helsefaglig bakgrunn, men det er også forebyggingsrådgivere med sosialfaglig, teologisk, samfunnsfaglig og militær bakgrunn.

Rådgiveren har som oppgave å bidra til å styrke forebyggende arbeid på alle områder som kan bidra til å minske helseproblemer. Offentlig ansatte forebyggingsrådgivere bistår helsestasjons- og skolehelsetjenesten, andre lokale helsefaglige instanser, sosiale instanser, skoler og andre. Noen forebyggingsrådgivere arbeider spesialisert med oppgaver som å forebygge radikalisering, selvmord, seksuelle overgrep, alkohol- og rusproblemer, røyking og usunt kosthold.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg