Skolehelsetjeneste er en deltjeneste innen kommunehelsetjenesten som tilrettelegges i skolen. Kommunene er forpliktet til å yte skolehelsetjeneste overfor elever i grunnskolen og den videregående skolen.

Tjenesten er regulert gjennom forskrift av 3. april 2003 om kommunens helsefremmende og forebyggende arbeid i helsestasjons- og skolehelsetjenesten.

Oppgaver

Skolehelsetjenesten har helsefremmende og forebyggende arbeid som hovedoppgave. Tiltakene er både gruppe- og individrettede. Rådgivning overfor elever, lærere og foresatte står sentralt for skolehelsetjenestens personell. Med samtykke fra eleven, eventuelt også foresatte, samarbeider skolehelsetjenesten med PP-tjenesten. Vanlige behandlingsoppgaver skal i hovedsak overlates til andre deler av kommunehelsetjenesten. Helsesøstre, leger og fysioterapeuter fra kommunehelsetjenesten utgjør kjernepersonellet i skolehelsetjenesten.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg