Klassifikasjon er gruppering av sykdom, skader og lidelser som har endel sentrale fellestrekk i overordnede grupper for statistiske formål. Klassifikasjon er annerledes enn diagnose, som er avgrensning av bestemte sykdommer og lidelser i forhold til hverandre.

Norge bruker Verdens Helseorganisasjon (WHO) sitt tiende klassifikasjonssystem for å klassifisere sykdommer og skader, ICD-10. Systemet klassifiserer også årsaker til kontakt med helsevesenet der hvor det ikke foreligger sykdom eller skade i diagnostisk forstand.

Klassifikasjoner kan også brukes for å gruppere sykdommer og skader ut fra for eksempel alvorlighet eller andre egenskaper, for eksempel WHOs klassifikasjon av kreftsvulster eller klassifikasjon av fysisk aktivitet ved hjertesykdommer: New York Heart Association Classification, NYHA-klassifikasjon.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg