Den internasjonale kreftunionen (IARC) er en organisasjon som er tilknyttet Verdens Helseorganisasjon WHO. Den har til oppgave å planlegge og stimulere til igangsetting av forskning om årsaker til, og behandling og forebygging av kreft. Organisasjonen ble stiftet i 1965 og har sete i Lyon, Frankrike. Norge er blant de 26 medlemslandene.

Faktaboks

Også kjent som
International Agency for Research on Cancer IARC

Organisasjonen har ved sitt hovedkvarter i Lyon over 300 forskere som utfører forskning og informasjonsarbeid for å forebygge kreft. En viktig oppgave er å veilede forskere i utviklingslandene. Den internasjonale kreftunionen har bidratt mye til samordning av store internasjonale undersøkelser i kreftepidemiologi, blant annet når det gjelder mineralfibrer, vinylklorid, sveising på syrefast stål, fenoksysyreherbicider, papirindustri og asfaltlegging. Enda mer oppmerksomhet er i dag rettet mot kreftfare forbundet med helseskadelig ernæring og som følge av miljøforhold.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg