Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk, BUP, er en helseinstitusjon som behandler barn og ungdom med psykiske lidelser og tilpasningsvanskeligheter.

Faktaboks

Også kjent som
BUP

BUP samarbeider både med barnevernet og med skolens pedagogisk-psykologiske rådgivningstjeneste (PP-tjenestene) om slike barn. BUP trekker også i høy grad både skolen og familiene inn i sitt behandlingsarbeid.

Etter psykisk helsevernloven har de regionale helseforetakenes ansvar for å yte psykisk helsevern for barn og unge på linje med voksne. Til forskjell fra voksenpsykiatrien er barnepsykiatrien i første omgang bygd opp som rene polikliniske tjenester med svært få institusjoner.

En barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk må ha stillinger for barnepsykiater, klinisk psykolog, klinisk utdannet sosionom og spesialutdannet pedagog. Ofte er det også tilsatt en miljøterapeut. De ulike profesjonene supplerer hverandres metoder og øker teamets samlede kompetanse.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg