Hudsliping er «sliping» av huden for å forsøke å redusere eller fjerne arr eller merker, eller for å oppnå en estetisk oppstramming av huden.

Faktaboks

Også kjent som
dermabrasio, peeling

Metode

Sliping foregår ved at overhuden (epidermis) påføres en overflatisk skade, enten kjemisk (syreskade) eller mekanisk (mekanisk sliping eller laser); I begge tilfeller påføres overhuden en skade i form av et overflatisk sår. Skadedybden må ikke være dypere enn at huden deretter gror som et skrubbsår. Ujevnheter eller misfarginger øverst i huden kan da dempes, og tilhelingen gir arrvev som kan virke lett oppstrammende.

Bivirkninger

Behandlingen har imidlertid som bivirkning at huden blir litt tynnere og mer solfølsom, og man kan også få pigmentforandringer etter hudsliping. Det er særlig personer med mørk hudtype som får pigmentforandringer.

Hudsliping kan også gi skjemmende arrdannelse dersom man skader for dype lag av huden. Behandlingen må bare tilbys av kyndige personer.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg