Medisinsk-faglig rådgiver er en lege ansatt i kommunen for å ivareta de oppgaver som kommunelegen er tillagt i ulike lover. I henhold til paragraf 5-5 i helse- og omsorgstjenesteloven skal vedkommende være kommunens rådgiver i medisinsk-faglige spørsmål.

Når kommunen behandler saker vedrørende miljørettet helsevern, smittevern og helsemessig beredskap, var det tidligere et lovkrav at begrunnelse og tilråding fra medisinsk-faglig rådgiver skulle følge med til den instans som skal fatte vedtak i saken. Selv om dette ikke er et krav lenger, vil det ofte likevel være nødvendig dersom kommunen skal ivareta sin plikt etter paragraf 17 i forvaltningsloven til å opplyse saker så godt som mulige før vedtak fattes.

Kommunen kan fordele arbeidsoppgavene på flere leger. Medisinsk-faglig rådgiver har ofte tittel som kommuneoverlege eller bydelsoverlege. Når helsesjefen er utdannet lege, kan oppgaven som medisinsk faglig rådgiver være tillagt ham/henne.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg