ECIWO er innen alternativ behandling et prinsipp som skal forklare mekanismene bak akupunktur, fotsoneterapi, øreakupunktur, irisdiagnostikk med mer. ECIWO står for Embryo Containing Information of the Whole Organism, på norsk 'foster inneholder informasjon om hele organismen'.

Faktaboks

Etymologi

forkortelse for Embryo Containing Information of the Whole Organism, 'foster inneholder informasjon om hele organismen'

ECIWO-teorien hevder å være en naturvitenskapelig forklaringsmodell, men den anerkjennes ikke av moderne naturvitenskap.

ECIWO er en teori som hevder å sannsynliggjøre og begrunne diagnose- og behandlingsmetoder innen soneterapi. Et hovedpoeng i teorien er at enhver celle som tilhører en kropp, inneholder informasjon (DNA) om hele kroppen, og at dette sannsynliggjør at en kan påvirke hele kroppen gjennom en del som representerer helheten.

Teorien ble lansert av Yingqing Zhang (1947–2006) ved Sandong universitet i Jinan i Kina på 1970-tallet. I Norge har Vilhelm Schjelderup utgitt flere bøker om dette, blant annet ECIWO-biologi (1998).

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg