Oral kirurgi og oral medisin er betegnelse på en norsk odontologisk spesialitet. Utdanningen er femårig og gjennomføres ved Universitetene i Oslo, Bergen eller Tromsø i samarbeid med kjevekirurgiske sykehusavdelinger. Spesialiteten er representert på sykehusavdelinger i alle helseregioner, ved de odontologiske lærestedene og i privat og offentlig tannhelsetjeneste. Norsk forening for oral kirurgi og oral medisin (NFOKOM), en spesialistforening under Den norske tannlegeforening, er interesseorganisasjon for spesialiteten.

Utdanning

Utdanningen i oral kirurgi og oral medisin er i motsetning til medisinsk spesialistutdanning organisert ved universitetene, og man er registrert som student i utdanningsperioden. Dette kombineres gjerne med klinisk stilling ved universitetsklinikk eller sykehusavdeling. Utdanningen består av obligatoriske og valgfrie kurs i tillegg til klinisk tjeneste. Krav for opptak er normalt norsk autorisasjon som tannlege og minimum to års klinisk praksis.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg