Universitetssykehus er et sykehus eller helseforetak som er godkjent av Helse- og omsorgsdepartementet til å benytte denne benevnelsen. Vilkårene for slik godkjenning framkommer av § 3-2 i forskrift av 17. desember 2010 om krav til spesialisthelsetjenester, godkjenning av nasjonale tjenester i spesialisthelsetjenesten og bruk av betegnelsen universitetssykehus.

Krav

Kravene er at helseforetaket og/eller sykehuset samarbeider med ett eller flere universitet(er) som uteksaminerer medisinere og annet helsepersonell ved at:

  1. det bidrar vesentlig i forskningsbasert utdanning i medisin og annen helsefaglig utdanning,
  2. kandidatene har det vesentlige av sin praktiske og teoretiske undervisning ved sykehuset,
  3. det bidrar vesentlig i doktorgradsutdanningen i de fleste kliniske fag innen medisin og andre helsefaglige disipliner,
  4. det kan dokumenteres at det utføres biomedisinsk og helsefaglig grunnforskning, translasjonsforskning og klinisk forskning innenfor de fleste kliniske fagområder og
  5. det kan dokumenteres forskningsaktivitet av høy internasjonal kvalitet og bredde.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg