Klinisk ernæring er et fagområde med medisinsk-naturvitenskapelig grunnlag som dekker kunnskap om kostrelaterte sykdommer, kostrådgivning for forebygging av sykdom og ernæringsbehandling ved sykdom. Ernæringsbehandling omfatter kostrådgivning og tilpassing av kostholdet til pasienter før, under og etter behandling, samt spesielle tiltak som næringsdrikker og kunstig ernæring.
Faktaboks
- Også kjent som
-
dietetikk
Ernæringsbehandling kan være forutsetning for et godt behandlingsresultat blant annet ved å forebygge underernæring. For flere pasientgrupper, for eksempel pasienter med høyt blodtrykk, høyt blodkolesterol, diabetes mellitus, overvekt, metabolsk syndrom, allergi eller cøliaki, vil maten tjene som en meget sentral del av behandlingen.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.