Man kan utvide testsystemet med andre tester.
Laktose-test med utplating og dyrking av bakteriene på eosin-metylblått agar eller MacConkey agar kan vise om de Gram-negative tarmbakteriene kan fermentere laktose (melkesukker) eller ikke. Eosin skifter farge fra rød til mørk purpur hvis mediet rundt bakteriene blir surt. Bakterier som kan fermentere laktose produserer syre. Sterk syre lager en dyp purpurfarge med et grønnfarget metallisk skinn, mens mindre syreproduksjon gir brunrosa farge. Metylenblått hemmer vekst av Gram-positive bakterier. MacConkey agar, navn etter bakteriologen Alfred T. MacConkey (1861–1931), er tilsatt krystallfiolett og gallesalter for å hemme veksten av Gram-positive bakterier. Nøytralrødt blir brukt som pH-indikator, og er en selektiv agar som skiller mellom forskjellige arter.
I en katalasetest finner man ut om bakteriene inneholder enzymet katalase som kan omdanne hydrogeneperoksid til oksygen og vann.
I en hydrogensulfidtest undersøker man om bakteriene kan omdanne organiske svovelforbindelser til sulfid.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.