Akutt- og mottaksmedisin (AMM) ble innført som en ny legespesialitet i Norge 2019. Leger som er spesialister i akutt- og mottaksmedisin har det medisinske ansvaret i akuttmottaket i sykehusene. Akuttmottaket er avdelingen på sykehuset som vanligvis tar i mot de pasientene som legges inn som øyeblikkelig hjelp.

Det vil kunne være en fordel for pasienten at den innledende utredningen og behandlingen ved ankomst til sykehuset følges opp av spesialister i AMM, da pasientene ofte tas i mot av leger i spesialisering (LIS) fra ulike spesialiteter med ulik erfaringsbakgrunn. Dette for å sikre en helhetelig vurdering av en erfaren lege, som ikke blir for spesifikk for fagområdet legen spesialiserer seg i. Pasienter som legges inn på akuttmottaket kan ha uspesifikke symptomer som kan skyldes sykdom fra ulike organsystemer, og det er viktig at vurderingene kvalitetssikres slik at sykdom som ikke hører til aktuelle spesialitet oversees.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg