Elektronisk resept er en elektronisk forskrivnings- og samhandlingstjeneste. Elektronisk resept ble innført i 2013.

Faktaboks

Også kjent som

e-resept

Alle elektroniske resepter ligger i en nasjonal database som heter reseptformidleren. Når legen har skrevet en resept sendes den til reseptformidleren. Når et apotek slår opp i reseptformidleren ser de hvilke elektroniske resepter en person har. Deretter velger de hvilke resepter de skal laste ned. Apoteket ser ikke hele resepten uten å laste den ned. Hvis en resept er lastet ned på et apotek vil den vises i reseptformidleren som låst til det aktuelle apoteket, en resept kan bare være nedlastet på ett apotek av gangen.

Referansenummer

En elektronisk resept kan også registreres med et referansenummer i stedet for på en person. Resepten kan da ikke spores til en person og er dermed helt anonym. Denne metoden brukes også for resepter til personer uten norsk personnummer. For å hente ut denne typen resept må man oppgi referansenummeret, som man får av den som har skrevet ut resepten.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg