Ernæringspolitikk er den politikken som føres innen ernæringsområdet. Den norske mat- og ernæringspolitikken har følgende hovedmålsettinger:
- Redusere kostholdsrelaterte helseskader i befolkningen.
- Sikre at matvarene er helsemessig trygge.
- Bidra til å styrke forbrukernes innflytelse i ernæringspolitikken.
- Bidra til en bærekraftig og miljøvennlig produksjon.
Norsk ernæringspolitikk bygger på Stortingsmelding nr. 32 (1975–1976) «Om norsk ernærings- og matforsyningspolitikk», Stortingsmelding nr. 11 (1981–1982) «Om oppfølging av norsk ernæringspolitikk» og Stortingsmelding nr. 37 (1992–1993) «Utfordringer i helsefremmende og forebyggende arbeid». Den er ført videre i Stortingsmelding nr. 16 (2002–2003) «Resept for et sunnere Norge – Folkehelsepolitikken». Ernæringsarbeidet framover er hovedsakelig knyttet opp til oppfølging av Handlingsplan for bedre kosthold i befolkningen 2007–2011. Ernæringspolitikken er dermed bygd inn som en viktig del av det generelle forebyggende helsearbeidet.
Kosten påvirker kanskje mer enn noen annen miljøfaktor det enkelte individets og befolkningens helsetilstand. I internasjonal sammenheng er fortsatt sult og mangelsykdommer de alvorligste ernæringsproblemene, mens vi i Norge har andre typer av helseproblemer som henger sammen med kostholdet.
Kommentarer (2)
skrev Sander Jacob Hansen
Hva betyr engrosnivå?
svarte Line Marie Berteussen
Engrosnivå står forklart i bunnen av artikkelen: "Engrosnivå er en betegnelse som brukes om mat som omsettes i større partier, for eksempel til detaljistleddet (dagligvarekjedene). Svinn i detaljistleddet kan derfor føre til overestimat av forbruk per innbygger."
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.