Intensivavdeling
Sykepleier og pasient på intensivavdeling. Intensivmedisin er et utstyrstungt fag og teknologiske fremskritt og løsninger gjør at man kan overvåke og understøtte mange av de vitale organenes funksjon.
Intensivavdeling
Av /Shutterstock.

Intensivavdeling er en sengepost i somatiske sykehus som har til oppgave å behandle og overvåke kritisk syke pasienter. Intensivavdelinger er ofte tilknyttet sykehusets anestesiavdeling. Avdelingene er utrustet med medisinsk teknisk utstyr for å drive kontinuerlig behandling av svikt i livsviktige organers funksjon og overvåking av viktige kroppsfunksjoner hos bevisstløse pasienter. Dette kalles intensivmedisin.

Faktaboks

Også kjent som
intensivpost intensivavsnitt

Pasienter med akutte hjertesykdommer blir gjerne innlagt på spesielle avdelinger som ligner intensivavdelinger, men som styres av leger med spesialutdannelse i hjertesykdommer. Slike avdelinger driver med hjerteovervåkning.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg