Nasjonale pasientforløp er standardiserte og normerende forløp for utredning, diagnostikk, behandling og rehabilitering av pasienter i helsetjenesten.

Faktaboks

Også kjent som

pakkeforløp, pakkeforløp hjem

Nasjonale pasientforløp finnes på feltet psykisk helse og rus, og med betegnelsen «pakkeforløp» for hjerneslag og en rekke kreftdiagnoser. Pakkeforløp ble innført for kreft i 2015, hjerneslag i 2018, og psykisk helse og rus i 2019.

Formål

Formålet med nasjonalt standardiserte pasientforløp er at pasienter og pårørende skal få et forutsigbart og sammenhengende behandlingsforløp, som er uten unødige avbrudd og som gir likeverdige tilbud i hele landet. Forløpene skal videre gi pasienter og pårørende god informasjon og anledning til medvirkning.

En forløpskoordinator skal sørge for den praktiske oppfølgingen av forløpet, og være en kontaktperson for pasient og pårørende.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg