Simulant, en som bevisst later som han har en sykdom uten å ha det (simulerer) for å oppnå noe, eventuelt slippe unna plikter. Simulering oppfattes ikke som noen psykisk lidelse, men en sosial atferd som i de fleste tilfeller av andre vil bli betraktet som umoden, uakseptabel eller endog kriminell hvis det gjøres for urettmessig å få gevinst (for eksempel erstatning).

  1. Simulering skilles fra tre former for psykiske lidelser som kan ligne på simulering. På den ene siden er det personer som presenterer forsterkning av somatiske symptomer av psykiske årsaker. Her er det faktisk sykdomstegn tilstede, men disse blir overdrevet eller forlenget av pasientens psykiske tilstand («rentenevrose»).
  2. Ved psykologiske faktorer som påvirker somatisk sykdom påvirker psykisk stress og lidelser direkte utforming og forløp av en sykdom eller lidelse uten at det er noe psykologisk eller gevinstmotiv.
  3. Simulering skilles også fra den gruppen av personer som uten klar grunn gjentatte ganger simulerer symptomer (Münchhausens syndrom).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.