Reinsvoll sykehus er en institusjon som driver behandling av psykiske lidelser i Reinsvoll i Vestre Toten. Institusjonen er ett av to psykiatriske sykehus underlagt Sykehuset Innlandet HF, et helseforetak som eies av det regionale helseforetaket Helse Sør-Øst, som har ansvaret for spesialisthelsetjenester i Oslo, Akershus, Buskerud, Østfold, Vestfold, Telemark, Innlandet og Agder.

Faktaboks

Også kjent som

tidligere navn: Prestesæter asyl, Prestesæter sykehus, Oppland psykiatriske sykehus

Sykehuset har sengeavdeling for akuttpsykiatri og psykosebehandling, samt en avdeling for rusrelatert psykiatri og avhengighet på Sørlihaugen.

Historikk

Sykehuset ligger på Prestesæter gård, tidligere en seter for prestegården tilhørende Hoff kirke i Østre Toten, og ble åpnet i 1913 som Prestesæter asyl, før sykehuset senere navnet Prestesæter sykehus. Fra 1991 til 2009 hadde sykehuset navnet Oppland psykiatriske sykehus.

I 2001 ble sykehusreformen vedtatt. Vedtaket innebar at all eierskap av blant annet alle offentlige sykehus, ambulansetjenester, psykiatriske institusjoner, og rusomsorg under spesialisthelsetjenesten, skulle overføres fra fylkeskommunene til staten fra 1. januar 2002. Som følge av vedtaket er Reinsvoll sykehus, fra 2003, en del av Sykehuset Innlandet HF. Sykehuset har tidligere også hatt navnet Oppland fylkessykehus, avdeling Reinsvoll.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg