Lettfordøyelig kost, kost beregnet på pasienter med ulike former for fordøyelsesplager inkludert sure oppstøt (refluks). I lettfordøyelig kost utelates matvarer med høyt fettinnhold, stekt mat, gassdannende matvarer (som løk, bønner, erter og kål). Ved sure oppstøt unngår man karbondioksidholdige leskedrikker. Det anbefales å være forsiktig med inntak av andre matvarer som kan forverre plagene. De vanligste er sjokolade, alkohol, kaffe, krydder, tomat/tomatprodukter og syrlige drikker. Generelt anbefales det å ha en variert kost, regelmessig måltidsrytme, unngå store måltider, tygge godt, spise langsomt og ha ro rundt måltidet.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.